Opnieuw kunstwerken op dichtgetimmerde panden in Den Bosch

In de Bossche binnenstad zijn opnieuw houten panelen opgefleurd door straatkunstenaars. Het gaat dit keer om panden in en rondom de Karrenstraat zoals café Zomers & Zomers en café Reinders.

De initiatiefnemers zijn weer Jan-Henk van Ieperen en Stefan Ham van Kings of Colors. Eerder op de middag presenteerden zij op de Markt in Den Bosch hun plannen.  “We hebben afgewacht hoe ondernemers zouden reageren en of de borden überhaupt zouden blijven. Het blijkt dat de borden er nog even zijn. De ondernemers hebben gevraagd of wij bij hun ook een kunstwerk kunnen aanbrengen”, vertelt Ham.

Wegens het grote aantal aanmeldingen van zowel kunstenaars als getroffen winkeliers, hebben de initiatiefnemers twee rondes georganiseerd waarin zij de panden opfleuren met hun street-art.

Tweede leven

De architecten van Buro Kade kwamen later op de middag met het idee om de panelen een tweede leven te geven als ze in de binnenstad niet meer nodig zijn. De panelen worden verwerkt tot tafels. Later worden de tafels aangeboden aan het initiatief van Jaap Klink en Melvin Oomes, de AllerAllerEerste-veiling, om onder de hamer te gaan voor het goede doel. “Mensen kunnen bieden op de tafels. Ik denk dat er ongeveer twintig á dertig worden geveild”, zegt Ham. Die veiling is vrijdag geopend door de burgemeester Jack Mikkers.

De opbrengst van de geveilde tafels gaat naar het herstelfonds voor getroffen ondernemers in de binnenstad.

Bron: Dtv Nieuws

Lees meer:

Branding & Webdesign JBH Nascholing

Onlangs ontwikkelden we de Branding en de Portal voor JBH Nascholing, dé nascholingsorganisatie voor en door huisartsen en praktijkondersteuners in…